• Annimal is nog hard aan het werk om de website te optimaliseren. Vraag ALTIJD naar de huidige stand van zaken.
  • Aan de huidige informatie en voorwaarden kunt u zich geen rechten ontlenen

Passie voor alles wat leeft

Over Annimal

Het idee van Annimal is begonnen tijdens het eerste jaar van de studie paraveterinair. Het leek me een mooi concept om diensten aan te bieden die ik als dierenartsassistente mag uitvoeren, zodat mensen niet gelijk torenhoge dierenartskosten hebben voor kleine ingrepen zoals nagels knippen en chippen. 

 

Te danken aan het thuiswerken tijdens de coronacrisis en het vele computerwerk, is Annimal bijna 10 jaar later eindelijk uit de voeten gekomen. Met deze website met leuke info in de vorm van blogs in combinatie met toffe producten en als belangrijkste onderdeel de diensten die ik zo graag aan wil bieden aan huisdiereigenaren.


Voorstellen

Even voorstellen, mijn naam is Anne Keijzer, ik ben 24 jaar en ik woon samen met mijn trouwe viervoeter, Benji en twee lieve katten, Ganja en Coco in een knus huis in het noorden van Groningen. 

Al sinds kinds af aan houd ik erg veel van alles wat de natuur ons te bieden heeft. De zingende vogels die je hoort, groene bladeren aan de bomen, warme aarde onder je voeten, fladderende vlinders en al het andere moois. Dat moois zie ik in elk klein detail van de natuur en daar neem ik jullie graag in mee. Nieuwsgierig? In mijn blogs vind je leuke updates van mij en mijn dieren en wat we samen beleven.

Het verzorgen van de dieren is mijn passie en zit in mijn natuur.  Met elk stukje van mijn wezen voel ik dat ik hulpbehoevende dieren wil helpen.

Na het afronden van mijn studie als dierenartsassistente, paraveterinair, ben ik op zoek gegaan naar een baan in de dierverzorging of als dierenartsassistente in een praktijk. Jammer genoeg zijn er maar weinig betaalde functies in de dierverzorging en is het aanbod van banen bij dierenartsenpraktijken minimaal. Zodoende ben ik ook werkzaam geweest in andere werkvelden. Zo ben ik pakketbezorgster geweest, heb ik in het gezelligste eetcafé van Groningen gestaan als serveerster en heb ik sinds de coronacrisis een baan vanuit huis. 

Gelukkig heb ik mijn (medische) ervaring in de dierverzorging ook kunnen uitbreiden tijdens mijn baan als kattenoppasser bij Voor de Poes en als eerste dierverzorgster bij dierenpark Wonderwereld. Momenteel werk ik nog steeds als vrijwilligster bij mijn eerste stage plaats, een opvang voor inheems.

Dit is een kleine greep van de dieren die ik met veel liefde en aandacht (heb) verzorgd.

De wilde dieren

Omdat ik super graag mijn ervaring wilde uitbreiden in de dierenbranche, ben ik in 2017 naar Zuid-Afrika gereisd om daar te werken in een rehabilitatiecentrum voor apen. Dit voelde ik als mijn roeping en ben dan ook zo lang als mogelijk gebleven, namelijk 3 maanden in plaats van de 7 weken die gepland stonden. 

Het opvangen, rehabiliteren en weer uitzetten van wildlife was mij niet onbekend. Tijdens mijn studie heb ik stage mogen lopen bij de opvang voor inheemse wilde dieren Fauna Visie in Westernieland, regio  Noord-Groningen. Nu, 8 jaren later, ben ik nog steeds op vrijwillige basis werkzaam bij Fauna Visie. Ik haal veel blijdschap en energie uit het werken met deze mooie dieren. Maar vooral het beter maken om ze vervolgens weer uit te zetten, geeft erg veel voldoening! Bij Fauna Visie worden alle inheemse wilde dieren opgevangen. Denk aan een groot  scala aan vogelsoorten, van duif tot meeuw en van mezen tot grote roofvogels  maar ook zoogdieren zoals marters, egels en vossen. Hierboven vind je een kleine greep van de dieren waarmee ik werk en heb gewerkt. 

 

Ik kan me nog zo goed het eerste dier herinneren die zelf heb opgehaald, opgeknapt en uitgezet. Het was een zwaan die geraakt was door een auto en in de sloot terecht was gekomen maar met haar gebroken poten en een gebroken vleugel zelf niet in staat was om er uit te komen. Na het krijgen van de melding zijn we er naar toe gegaan en we hebben haar meegenomen naar Westernieland. We hebben de wonden verzorgd, de poten gespalkt en de vleugel ingepakt. Na een revalidatie periode van 4 weken waren de breuken geheeld en was ze genoeg aangesterkt om weer de natuur in te kunnen gaan. Ik wilde natuurlijk dolgraag mee om haar weer het vrije leven in te zien gaan. Dus we zijn weer naar de plek gereden waar zij was gevonden, waar we haar mannetje ook aantroffen. Hij had op haar gewacht. De hereniging tussen deze twee zwanen was een geweldig kostbaar moment. 

 

Annimal's Hobby's

In mijn dagelijks leven steek ik dus graag de handen uit de mouwen. Ik vind het heerlijk om hard te werken en de dieren te verzorgen. Wie heeft er nou (bijna) dagelijks grote roofvogels, marters of juist piepkleine kuikens van bijvoorbeeld zangvogels in de handen?

Naast het verzorgen van Benji, Ganja en Coco en alle andere dieren die op mijn pad komen, houd ik mij ook graag bezig met het trainen van dieren. Ik ga graag met Benji naar cursus en nieuwe trucjes leren blijft leuk! Ik train ook graag met roofvogels. Bijvoorbeeld met mijn grote vriendin Harry de Harrishawk, foto van haar vind je onderaan deze pagina. Het behalen van een valkeniersdiploma is dan ook een van de dingen die hoog op mijn to-do list staat.

Maar naast dieren, houd ik ook erg van planten, waar ik dan ook een héleboel van in mijn huis heb staan. Wandelen in de natuur is een van de grootste hobby's van Benji en mij. Ook ben ik veel in onze tuin te vinden. In huis en in de tuin ben ik niet alleen graag bezig met planten en dieren maar ook klussen vind ik leuk. Begin dit jaar ben ik verhuisd naar mijn huidige woning en er is altijd wat te doen! En om het lijstje compleet te maken, naast planten, dieren, tuinieren en klussen, heb ik ook een grote passie voor auto's en daar houd ik me dan ook graag mee bezig. 

Ganja          

Benji

Coco