• Annimal is nog hard aan het werk om de website te optimaliseren. Vraag ALTIJD naar de huidige stand van zaken.
  • Aan de huidige informatie en voorwaarden kunt u zich geen rechten ontlenen

Interactief spelen

Gepubliceerd op 28 april 2021 om 13:46

Benji en zijn nieuwe voerspel

Al onze harige vriendjes houden van aandacht. Of het nu knuffelen, samen spelen of voer zoeken is. Aandacht blijft belangrijk in welke vorm dan ook. We voeden onze dieren op, zodat ze niks zullen slopen, weten wat ze wel en niet mogen doen en zodat ze komen wanneer we ze roepen. Deze opvoeding is voor elk dier belangrijk. 

Met de hond gaan we naar cursus, maar wat doen we voor de kat? Of voor ons konijn? Bij opvoeding hoort natuurlijk zindelijk maken en daar beginnen we vanaf dag 1 mee. En hoewel de kat of konijn niet netjes naast ons mee hoeft te lopen, is het wel fijn als ze komen als wij ze roepen. Je dier zal niet altijd gelijk luisteren, alle begin is moeilijk en dat geldt ook voor onze huisdieren. Vaak willen ze wel graag luisteren en geloof me wanneer ik zeg, dat opgevoede dieren écht wel weten wat ze wel en vooral wat ze niet mogen. 

Maar na de opvoeding, na het leren van kunstjes en komen als hun naam geroepen wordt, hoe houden we onze dieren dan bezig? Want bezig zijn met de opvoeding betekent training voor je dier. Gelukkig zijn er tal van manieren om je dier toch mentaal fit te houden, wanneer ze de basis kennen. 

 

Neem bijvoorbeeld je kat, die vindt spelen met een touwtje waarschijnlijk leuk. Voor je hond kun je altijd nieuwe kunstjes bedenken om te leren en dit vinden ze vaak ook erg leuk! Maar wat nou als je je handen vol heb, of simpelweg even geen tijd heb om je dier op dat moment bezig te houden. Dan bedenk je voerspellen. Voer zal het áltijd goed doen bij onze trouwe vrienden en het leukste is om te ontdekken hoeveel ze hier voor zouden willen doen.

Je kunt heel gemakkelijk voerspelletjes bedenken voor je huisdier. Verstop  een snoepje, eerst op een gemakkelijke plek, laat het ze zoeken en geniet zelf nog even van hoe ze ermee bezig zijn. Naarmate ze hier beter in worden kan je het gaan vermoeilijken. Leg het snoepje eens ergens onder of verstop het ergens achter. 

Andere spelletjes kun je maken met eigenlijk alles wat je in huis heb. Verstop bijvoorbeeld voer in een wc-rol en maak de zijkanten dicht met een prop papier. Of leg het voer eens onder een bakje, zet er nog twee naast en laat je hond kiezen.

Allemaal leuk en interactief voor je dier. Maar wat nou als je geen zin heb om deze dingen te verzinnen of te maken? Dan is er dé oplossing, kant en klare interactieve voerspellen voor hond en kat! Check ze nu:


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.